En hälsning från huset

Hej alla vänner!

Här i Kavallahuset mår vi alla bra och vi är glada att kunna meddela att det är fortsatt mycket få konstaterade fall av Corona-virus i Kavalla.

Men det är en märklig känsla med ett tomt hus denna årstid när det annars brukar sjuda av liv här med huset fullt av gäster som jobbar koncentrerat på dagarna och som njuter av samvoro och samtal på balkonger och terrasser under de ljumma sommarkvällarna.

Goda nyheter är att vi planerar öppna huset för gäster igen redan den 1:a juli, när restriktionerna för resandet till och från Grekland börjar hävas.

Under de fyra månader som huset varit stängt har vi inte suttit med armarna i kors utan passat på att göra underhåll i huset som annars är svåra att hinna med.

Exempel på det som gjorts är att alla innerdörrar och linneskåp samt köksskåp (även invändigt) i huset nu är fräscha och nymålade efter många år – kanske var det hela 25 år sedan sist!

Även entrédörren och ytterdörren till lägenheten är nymålade med den karaktäristiska för huset vackra vinröda färgen.

Vi har också satt upp ett skärmtak över ytterdörren till lägenheten och två blomspaljeer i trädgården – en i rabatten nedanför kontorets balkong till en klätterros och en när man kommer upp för trappan till sällskapsbalkongen från sidan av huset.

Det har även gjorts behövligt underhåll på takterrassen och våra husmödrar Stella och Lia har skrubbat all marmor runt hela balustraden så att den hu är skinande vit.

Husmödrarna har också sytt munskydd till all personal i både  Kavalla och Athen och några extra munskydd kommer också att finnas till våra kommande gäster.

Trädgården tas fortfarande väl om hand av vår trädgårdsmästare Vladimir och den är nu i sin finaste form med prunkande grönska  och den orange hängmattan väntar på att bli använd igen.

Vi ser som sagt fram emot att mycket snart, redan i sommar, ta emot gäster igen i Kavallahuset och VÅR FÖRHOPPNING är att vara igång med verksamheten som vanligt under hela hösten.

Avslutar med att säga på kärt återseende till er alla som redan varit här någon gång och önskar komma tillbaka och varmt välkomna till er som ännnu inte varit här, men som gärna vill komma hit!

Många varma sommarhälsningar
Elisabeth, Stella, Lia och Vladimir”
KAVALLAHUSET / ATHENINSTITUTETS GÄSTHEM I KAVALLA