Grekiska filmdagar i Stockholm

Snart är det dags för årets upplaga av de grekiska filmdagarna i Stockholm.

De senaste filmerna från Grekland visas på biografen Zita på Birger Jarlsgatan nära Stureplan. Arrangerar gör Svens­ka in­sti­tu­tet i Athen, Stif­tel­sen Gre­kis­ka Kul­tur­hu­set, Gre­kis­ka Sko­lan i Stock­holm och Kvinnosektionen i Grekiska föreningen i Stockholm.

Årets program ser ut så här:

1 oktober
Behind the Haystacks

En tragisk händelse vid Greklands norra gräns drabbar en familj från trakten. Händelsen gör att samtliga tre familjemedlemmar hamnar i en personlig återvändsgränd, samtidigt som de alla måste överväga priset för sina handlingar.

8 oktober:
Black Stone

En dokumentärfilmsduo stöter av en slump på Haroula. Hon är en desperat och överbeskyddande grekisk mamma som söker efter sin försvunna son, Panos. Men när Panos anklagas för bedrägeri beger sig Haroula ut tillsammans med sin andre son, som är rörelsehindrad, och en taxichaufför för att hämta hem Panos. Även om det betyder att hon upptäcker vem hennes son Panos egentligen är.

15 oktober
Medea

Medea och Jason lever med sina två barn som flyktingar i Korinth. När Jason överger Medea för att gifta sig med kung Kreons dotter tvingas Medea att lämna Korinth tillsammans med sina barn, under hot om dödsstraff.

Filmerna visas kl. 17.00 respektive dag. En kortfilm visas före långfilmen. Biljetterna kostar bara 100 kr. Läs mer och köp biljett på Zitas hemsida.