Produktiva veckor i Kavalla

Skriver en reserapport när jag mellanlandar i Wien på väg hem. Gott om tid här, 6 timmar innan flyget till Sverige avgår. Jag kommer från två veckor i Kavalla, två utmärkta veckor. Vädret var visserligen så där, ganska ok första veckan men alldeles för kallt andra. Under normalt för årstiden.

Men jag var där för att skriva ihop en text till mitt projekt om atombomben, om Manhattan Projektet. Jag hade lagt upp en taktik, en daglig disciplin för att skriva, den höll jag.

Det resulterade i att jag fick mycket gjort. Och att vara i Svenska Huset hjälpte till, det ligger en känsla i luften, en kreativ känsla. Jag satt mest i arbetsrummet, lade beslag på ett bord, satt på samma plats varje dag. Det gjorde även några av de andra som också var där för att arbeta. När det körde ihop sig med texten, gick jag ut på balkongen och tittade på havet. Efter en stund lossnade det i tankarna och då gick jag in igen. Gjorde jag något mer, ja inte mycket. Lite promenader runt kvarteret. Handlade hos slaktarna och på supermarket. Gick ut och åt ett par gånger. Det kunde jag gjort fler gånger. Det får jag göra nästa gång. Tänker att jag kommer åka dit och arbeta igen.

Tack till SFF/Fotoförfattarna som gjorde det möjligt.

Magnus Westerborn, Kavallastipendiat 2020, uppskjutet pga pandemin till 2022.

Foto Magnus Westerborn