Berättelse från Kavalla, juni-juli 2019

Efter ett försenat flyg och borttappad resväska kom jag äntligen fram till Kavallahuset där jag fick ett varmt mottagande av husets intendent Elisabeth.

Huset ligger högt upp på en kulle med en fantastisk utsikt över hela staden. Det finns både hushållerska och trädgårdsmästare som håller hus och trädgård i fint skick. I trädgården finns örtagård, olivlund och inte minst en härlig hängmatta, för som Elisabeth sa så är vistelsen både för arbete och rekreation.

Mitt rum var stort och högt till tak. Gott om plats för att sprida ut mina bilder. Från mitt skrivbord kunde jag se den stora terrassen och också skymta havet längre bort. Tänk att ha två veckor i den här fina miljön för att få koncentrera sig på sitt projekt!

Jag håller på med ett arbete om skandinaviska pensionärer som bosatt sig helt eller delvis i Spanien och skulle nu i lugn och ro få gå igenom mina bilder och också fundera på en text till boken.
Under dagarna kunde jag gå igenom mitt bildmaterial och på kvällarna gick jag runt i staden och fotade. Flera gånger gick jag vilse i de krokiga gränderna.

Senare på kvällen samlades vi boende på terrassen och jag fick lära känna konstkritiker, översättare och forskare. Så inspirerande och roligt att få lära känna dessa människor och få en inblick i deras liv!

Tack SFF för den fina vistelsen i Kavallahuset!

Kicki Lundgren, Kavallastipendiat från Svenska Fotografers Förbund, 2019

Foto Kicki Lundgren.