Stipendiat från Medelhavsmuseets vänner

Min tid i Kavalla var speciell på många sätt, dels var det första gången jag rest själv men också för att jag fick ett stipendium från Medelhavsmuseets vänförening där jag fick vistas i Kavallahuset under en månad mellan juni och juli månad.

Nervositeten över resan försvann snabbt då jag träffade underbara människor i huset och desto mer jag upptäckte Kavalla som stad desto mer började jag känna mig hemma i den fina miljön i norra Grekland.

Som mastersstudent inom Antikens kultur och samhällsliv var det nästan överväldigande att komma till en stad med så fint bevarade artefakter och fynd så som fresker, gravstelar, statyer och andra bevarade ting jag bara sett i kursböckerna innan som fanns i det lokala museet. En höjdpunkt i resan var när vi i huset åkte till den antika staden Filippi där vi fick se den antika teatern (som fortfarande används!!) och det romanska forumet, en väldigt mäktig syn som jag tipsar alla historieintresserade att åka till om ni vistas i Kavalla.

Allt som allt var resan otroligt bra i denna fina stad med mycket historia, fina människor och god mat och jag längtar tills jag kan åka dit igen.

Johanna Olsson

Samtliga fotografier Johanna Olsson.